TERAPI VID ÄTSTÖRNINGAR

Ätstörningar har ingenting med kilon, ålder eller kön att göra. Det handlar om känslor alltihop. För många högkänsliga är ätstörningen ett sätt att försöka ta kontroll över livet, tankarna och allt vi känner.

Terapin går ut på att medvetandegöra och därefter förändra oönskade beteenden, känslo- och tankemönster. 
 

  • Vad skulle du vilja ha för relation till din kropp?
  • Vad är det egentligen din kropp längtar i allt du känner?
  • Vad ska till för att du ska våga släppa taget och ta emot omsorg, läkning, uppmärksamhet och avkoppling utan några värderingar om dig och din kropp? 


Om terapeuten
Dessa sessioner ges av vår fantastiska terapeut Eleonore Hedin. Eleonore är även kursledare under våra retreat och har gått vår terapeututbildning.

I terapin vid ätstörningar tar Eleonore dig direkt till kärnan och låter dig utforska kroppen, dig själv och livet ur helt nya synvinklar. Eleonore har en fantastisk fallenhet att snabbt hitta "de ömma punkterna" och de bakomliggande orsakerna till varför du mår som du mår. Hon hjälper dig att se det du har svårt att se och ta dig bortom och förbi det som begränsar dig. 

Mottagning
Tills vidare endast över telefon

Priser, boka terapi och andra frågor
Ring Eleonore på 0768-86 76 14 eller mejla eleonore@hogkanslighetsverige.se

Vad är en ätstörning?
Om dina tankar på mat, kropp och vikt får så mycket uppmärksamhet att det påverkar ditt liv.

Anorexia Nervosa
Ätstörningen anorexi innebär att du svälter dig själv. 

Bulimia Nervosa
Bulimi är hetsätning med kompensation som kräkning, diet, träning eller laxermedel.

UNS
Många lider av UNS, ätstörningar Utan Närmare Specifikation. Personen har ett problematiskt förhållande till mat och till sin kropp men det är svårt att sätta en diagnos på problemet.

Hetsätningsstörning
Skillnaden mellan hetsätning och bulimi är att de som lider av en hetsätningstörning inte gör av med maten genom kräkning, bantning eller träning så som en bulimiker gör.

Ortorexi
En person som lider av ortorexi har ett sjukligt begär av att vara hälsosam. Detta genom att träna överdrivet och/eller äta extremt hälsosamt.

BOKA TID

Tänk på att avbokningar ska göras senast kl 12:00 dagen före bokad tid för att undgå full debitering.